Maattabel

Om je een beetje op weg te helpen met het kiezen van de juiste maat hebben we een paar handige tips voor je op een rijtje gezet.

– Gebruik een meetlint; de meetlint is flexibel en handig in gebruik.

– Meet altijd met twee vingers tussen het meetlint en het te meten gedeelte. Meet altijd op het breedste punt van de borstkas, de nek of de poten; want dat jurkje, broekje, jasje of pakje moet natuurlijk wel aan kunnen.

– Ga er niet van uit dat kleding maat S, M, of XL altijd van toepassing is voor jou huisdier. 

– Het opmeten kun je het beste doen als je huisdier op een stabiele ondergrond staat, dus niet zittend opmeten.

– Maten kunnen altijd 1 tot 3 cm afwijken van de opgegeven waardes.

 

Nek omvang

Meet de omtrek van de nek en ook van het breedste gedeelte, dichtbij de schouderbladen. Gebruik twee vingers tussen de nek en het meetlint om ervoor te zorgen dat je een maat kiest wat comfortabel aanvoelt voor je huisdier.

Rug lengte

De rug lengte wordt gemeten van de nek tot aan de staart aanzet.

Borst omvang

De omvang van de borstkas wordt gemeten aan het breedste gedeelte net achter de schouders en beide voorpoten. Van onder de borst tot het hoogste punt. Deze meting wordt altijd verticaal uitgevoerd, houdt je meetlint dus in een goede positie. Gebruik twee vingers tussen de borstkas en het meetlint om ervoor te zorgen dat je een maat kiest wat comfortabel aanvoelt voor je huisdier.

Bekijk het volgende filmpje over het opmeten van kleding en harnassen.

Opmeten van hondenkleding

Doggies United

Opmeten van harnassen

 

De maximale afmetingen staan vaak in de product omschrijving van het artikel, is dit niet het geval neem dan contact met ons op.