Maattabel

Om je een beetje op weg te helpen met het kiezen van de juiste kleding maat hebben we een paar handige tips voor je op een rijtje gezet..

– Gebruik een meetlint; de meetlint is flexibel en aan twee zijdes bedrukt.

– Meet altijd met twee vingers tussen het meetlint en het te meten gedeelte. Een maatje groter is vaker een betere oplossing.

– Meet altijd op het breedste punt van de borstkas, de nek of de poten; want dat jurkje, broekje, jasje of pakje moet natuurlijk wel aan kunnen.

– 2.54 cm is 1 inch, oftewel 25.4 mm; let dus altijd goed op de maatvoering en de wijze van vermelding op het artikel!

– Ga er niet van uit dat kleding maat S, M, of XL altijd van toepassing is voor jou huisdier. Een ander merk heeft vaak een andere maatvoering!

– Het opmeten kun je het beste doen als je huisdier op een stabiele ondergrond staat, dus niet zittend opmeten.

– Maten kunnen altijd 1 tot 3 cm afwijken van de opgegeven waardes.

Altijd even opmeten voor je besteld dus!

Afbeeldingsresultaat voor meetlint

 

Opmeten doe je zo:

Nek omvang: Meet de omtrek van de nek en ook van het breedste gedeelte, dichtbij de schouderbladen. Gebruik twee vingers tussen de nek en het meetlint om ervoor te zorgen dat je een maat kiest wat comfortabel aanvoelt voor je huisdier.

Rug lengte: De rug lengte wordt gemeten van de nek tot aan de staart aanzet.

Borst omvang: De omvang van de borstkas wordt gemeten aan het breedste gedeelte net achter de schouders en beide voorpoten. Van onder de borst tot het hoogste punt. Deze meting wordt altijd verticaal uitgevoerd, houdt je meetlint dus in een goede positie. Gebruik twee vingers tussen de borstkas en het meetlint om ervoor te zorgen dat je een maat kiest wat comfortabel aanvoelt voor je huisdier.